Innovatie start met passie: hoe krijg je passie voor Internet of Things in het DNA van je collega’s?

De IoT Tech Day, 19 april 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. Ook vanuit Caesar zijn wij vertegenwoordigd en verzorgen wij een sessie over Internet of Things. Tijdens deze sessie neemt u een kijkje in een non-hiërarchische organisatie waar innovaties bottom-up gestimuleerd worden. Met voorbeelden en cases uit de praktijk zie je hoe je door middel van een innovatieproces, Internet of Things en passie in het DNA van je collega’s de wereld en andere organisaties kunt verrijken met IoT-toepassingen.

Slimme energie meter

Neem bijvoorbeeld ons onderzoek gericht op de slimme energie meter. Deze wordt voor 2020 bij huishoudens geïnstalleerd om bewoners te stimuleren richting energiebesparing. Nu is er bij Caesar ontdekt dat er nog veel meer mogelijkheden en toepassingen zijn met deze slimme meter. Zo ook als hulpmiddel bij thuiswonende Alzheimerpatiënten. Hier kunnen bijvoorbeeld afwijkende patronen in het energieverbruik gesignaleerd worden en vervolgens actie op ondernomen worden.

Silosensor

Maar denk ook eens aan een silosensor die medewerkers nu aan het ontwikkelen zijn. Deze silosensor maken we voor een veevoederfabrikant om hun leveringen zo efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden. Nog voordat de boer(in) door heeft, dat hij/zij nieuw veevoer moet bestellen, staat de vrachtwagen met veevoer bij de boerderij op het moment dat deze toch al in de buurt is. Dit komt doordat er een sensor in de silo zit, die exact bijhoudt hoeveel voer er nog in de silo zit.

Aanmelden voor deze sessie

Bent u verhinderd tijdens de Internet of Things Tech Day, geen nood. U kunt deze sessie ook bij ons kantoor volgen. Wanneer u een reactie achterlaat onder deze blog of op social media ontvangt u verdere informatie over deze inspiratiesessie onder het genot van een lunch.

De presentatie wordt gegeven in het Nederlands

Powered by Khore by Showthemes